woensdag 14 november 2012

Facebook in de oudheid

De oudheid is nog altijd actueel, bijvoorbeeld omdat heel veel zaken die wij nog altijd gebruiken door de Grieken of Romeinen zijn uitgevonden. Dit geldt natuurlijk niet voor Facebook, maar het is wel heel leuk en kan ook leerzaam zijn om je voor te stellen hoe Facebook in de oudheid gebruikt zou zijn.

Dat vonden ze op de Radboud Universiteit ook, en daarom ging de Radbot langs bij een professor oude geschiedenis, Olivier Hekster. Hij legt uit hoe de Romeinse keizers Facebook zouden inzetten in hun propaganda: een les die ook voor moderne politici misschien wel nuttig zou kunnen zijn!


Als er in de oudheid al Facebook was geweest, zouden de goden er natuurlijk ook op gezeten hebben. Stel je hun statusupdates eens voor! Zo, bijvoorbeeld:

 
 
Als je zin hebt gekregen om vrienden te worden met Facebookende lieden uit de oudheid, moet je gewoon eens op zoek gaan, want ze zijn er! Alexander de Grote bijvoorbeeld deed eerst 'live' verslag van zijn veldtocht (met een livestream vertraging van ruim 2000 jaar, maar hé) en vertelt tegenwoordig mythen, zowel op Facebook als op Twitter, en ook Odysseus twittert.
 
Natuurlijk konden wij niet achterblijven bij deze grote helden. Vanaf vandaag zijn ook wij te vinden op Twitter! Volg ons dus: @annaklassiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten