dinsdag 6 november 2012

Gymnasiumdag 2012

Op 23 oktober zijn we met alle gymnasiasten op excursie geweest in het kader van de jaarlijkse Gymnasiumdag op het Anna. Dit jaar ging de onderbouw naar Museumpark Oriëntalis en de bovenbouw naar het Gallo-Romeins Museum in Tongeren (België).

De leerlingen van klas 1, 2 en 3 gingen (samen met meneer van Helleman, mevrouw Stoof, mevrouw Richter en stagiaires Rosalinde, Mirte en Anne) per bus op weg richting Heilige Landstichting. Daar kregen ze eerst een rondleiding door het park, langs onder andere een synagoge, een tentenkamp van bedoeïenen en een Arabisch dorp. Sommige leerlingen lieten zich van hun multiculturele kant zien toen ze mochten demonstreren hoe een bezoeker van de synagoge of een bedoeïen zich kleden (we zullen het ze besparen hier de foto's te posten, maar het stond ze goed!).


De rondleiding eindigde in de Romeinse straat, waar zelfs echte Romeinse dames rondliepen en mevrouw Richter een lesje Romeinse schuttingtaal gaf in de openbare toiletten. Daarna was het tijd voor brood en spelen: lunch en daarna Romeinse spelletjes.
Na deze ontspanning waren de leerlingen weer fit genoeg om nog even op onderzoek te gaan voor hun opdracht in de Romeinse straat, waarna het al weer tijd was voor de terugreis.


Zoals gezegd ging de bovenbouw ook op stap. Naast Guiot Duermeijer waren mevrouw Majoor en de stagiaires Bart en Heike begeleiders van de wilde massa die onze bovenbouw heet. Na een lange doch gezellige busrit, waarin de voorrondes werden gehouden voor de quiz op de gymnasiummiddag, kwamen wij aan in het idyllische Tongeren. Daar aangekomen kregen wij een puike rondleiding door het Gallo-Romeins museum waar wij leerden over Ambiorix en het stadje Tongeren in de Romeinse tijd.


Vervolgens konden we genieten van het laatste beetje lekker weer van het jaar tijdens de zelfstandige tocht langs de Romeinse muren (niet gevonden), het beeld van Ambiorix (zou ideaal geweest zijn voor een groepsfoto) en de kerk (zie hieronder).


Moe maar voldaan propten wij ons in de bus om huiswaarts te keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten