zondag 12 mei 2013

JRI kan niet tekenen, maar haar leerlingen... (deel 1)

Naar aanleiding van dit filmpje:


maakten de leerlingen van 3TG stripverhalen op basis van een vaasafbeelding. Van de 6 afbeeldingen waaruit ze konden kiezen, bleken er 2 erg populair: Achilles en Odysseus die schaken en het kind met de jojo.

Sommigen bleven dicht bij het origineel: bij Mark en Davie liep het potje schaak uit op een dodelijke vechtpartij, mythologisch gezien toch zeker geen onwaarschijnlijk scenario!

Ook bij een groepje dames dat blijkbaar anoniem wilde blijven (maar ik geloof dat het Tessa en Kirsten waren), liep het dodelijk af, maar het schaakspel veranderde in een vuurkorf en de aanleiding tot het gevecht was het opeten van de laatste marshmellow.
 Sjoerd plaatste de mythe in de moderne tijd en maakte van het schaakspel een iPad, een idee dat ook de classici retiarii al hadden (al maakten zij er een laptop van).


Het jojo-ende kind leverde eerlijk gezegd niet zulke spannende verhalen op, het is tenslotte een wat eentonig spel, zoals verschillende groepjes treffend lieten zien in hun strips (deze is van Sascha). Toch moet je oppassen met zo'n jojo (maar wie tekende dit?).


En dan was er nog een strip waarin de jojo-ende Hektor een jongetje tegenkwam, maar die is niet af, dus hoe spannend dat werd, zullen we nooit weten...Het originaliteitspunt gaat in ieder geval naar Linda en Demi, die als enigen de afbeelding van de centaur Cheiron en de jonge Achilles kozen. Bovendien maakten ze er een ware Griekse tragedie van:Volgende keer: het Griekse tekentalent van de vierdeklassers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten