zondag 26 januari 2014

Rome-tip: stukje Aventijn

Hoe fantastisch zou het zijn als je de sleutels van de eeuwige Stad zou hebben, zoals in La Granda Bellezza. Een van die sleutels gaf toegang tot een prachtig parkje met uitzicht op de Sint-Pieter. Hier vindt u waar u dit zou kunnen vinden, mocht u nog eens een bezoekje wagen aan Rome. Helaas gaat voor ons stervelingen de deur niet open en moeten we het doen met een kijkje door het sleutelgat, maar madre madonna wat een kijkje.

Op de jaarlijkse Rome-reis van onze school plachten wij te beginnen op de Circus Maximus. Wat nu als we een detour zouden maken via de Aventijn? We stellen voor uit de metro te stappen bij Circo Massimo. Dan gaan we nu eens niet meteen naar de Circus, nee, we stappen de Aventijn op.

Stap 1: Het mitreum onder de Santa Prisca


We zijn er zelf nog nooit geweest, maar een beetje avontuur zijn wij nooit vies van.

Stap 2: Het sleutelgat op de Piazza dei Cavalieri di Malta


Jazeker, de reden voor deze detour. Knijp een oog dicht en piep door het gaatje. Je ziet dan door een symmetrische haag de koepel van een nogal bekende kerk.

Stap 3: De Santa SabinaDe meest rustgevende Vroeg-Christelijke kerk die wij in Rome zijn tegengekomen (op de tweede plaats de Santi Quattro Coronati). Alleen al de moeite van de detour waard.

Stap 4: De Circus Maximus

Vervolgens gaan wij toch de Circus Maximus op, rennen een rondje met de stoere knapen en vervolgen onze weg naar de tempels op het Forum Boarium en de Santa Maria in Cosmedin.

Heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten